PDA

View Full Version : Kako prepoznat "ribicu"?

Gorule-NoFoldpoker
10-21-2008, 08:35 PM
Jel postoje načini kako prepoznati fish za stolom? Kako zaključite da je neki korisnik baš riba, i da na njemu treba zaradit? Kakvi su njihovi potezi i kako ih hvatate? Sve mi je to novo, i sve me zanima, nadam se i druge, pa bi mi bilo drago da nas, početnike u cash igri, prosvjetle već iskusni maheri u tome..:D

p.s. Editira sam da ne gomilam postove... Ako može neko i postavit neke odigrane ruke, po kojima se vidi da je netko fish, bilo bi odlično :)

djuka84
10-21-2008, 09:16 PM
Jel postoje načini kako prepoznati fish za stolom? Kako zaključite da je neki korisnik baš riba, i da na njemu treba zaradit? Kakvi su njihovi potezi i kako ih hvatate? Sve mi je to novo, i sve me zanima, nadam se i druge, pa bi mi bilo drago da nas, početnike u cash igri, prosvjetle već iskusni maheri u tome..:D

Pa recimo, onaj koji igra skoro svaku ruku, koju call-a veci raise sa svojim jadnim parom na flopu, kojem treba jedna karta za skalu i u***** placa samo da vidi taj river i sl.:)

zamorano11
10-22-2008, 12:39 PM
Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker.

"Rounders"

Gorule-NoFoldpoker
10-22-2008, 01:23 PM
Listen, here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker.

"Rounders"

:D Toga me i strah.. ne želim biti taj.. :(

stuey109
10-22-2008, 02:50 PM
Uči, igraj, čitaj, vježbaj i primjeni to za stolom i nećeš biti fish.

srdalxMI
10-24-2008, 08:22 AM
Pa baš - pravi igrač igra 24% ruku cca i manje od toga, a kad igra, igra agresivno. Fish radi suprotno!!!

A ono sa suckerom sam ja čuo -

"If you don't spot the fish at the table, you are the fish"

miticab
10-26-2008, 01:20 PM
Igraj kako osecas i ne kako ucis u knige,moras igarati sa srcem,samo ne vise od 25%.Kreni sa malim korakom i ces zaraditi.

Zaboravio sam da ti kazem jos nesto,kad pocines da gubis,zaustavi se prije nego sta si izgubio sve,sutra ces imati vise srece.

razuma
11-07-2008, 08:32 AM
ajoj,samo da znate kolko ribica ima. ribice se lako skuze. sve callaju. ali ih najvise volim. samo da imaju puno para.

avlatkov
11-13-2008, 11:19 AM
Al najgore je kad naletiš na loose ribicu i oćeš ga dignut i to masno, a njega baš tada posere i još debil napiše - donkey..e ako tad nećeš razbit monitor, nećeš nikad :)

mario66617
11-14-2008, 06:21 PM
to se meni dešava jako često on line...ribice skužiš odmah ali ima ih previše koji imaju sreće...pre previše...jebena je on line igra protiv takvih...

SNGuru
11-17-2008, 04:09 PM
koristim alate poput idle minera i poker tracker 3, pa već spreman sjedam za stol

rexach
11-17-2008, 10:42 PM
a dali imas neki link di se moze skinut poker tracker 3 ili neki slican dobar software??

SNGuru
11-18-2008, 12:12 PM
Pokertracker 3 trial verziju koju možeš koristiti 60 dana skini sa http://www.pokertracker.com/products/PT3/download.php

Sa ovog linka (http://www.holdemmanager.net/) možeš skinuti Holdem Manager koji je po meni još bolji za cash stolove.

rexach
11-18-2008, 11:00 PM
Pokertracker 3 trial verziju koju možeš koristiti 60 dana skini sa http://www.pokertracker.com/products/PT3/download.php

Sa ovog linka (http://www.holdemmanager.net/) možeš skinuti Holdem Manager koji je po meni još bolji za cash stolove.

u ovo drugo mi se posebno svidja... hvala majstore!!! :club::spade::heart::diamond:

SNGuru
11-19-2008, 05:24 AM
Nema na čemu!

Osim preporučenog, vjerojatno će ti dobro doći program koji skuplja podatke za tebe dok ti ne igraš. Program se zove Idle Miner i prati cash ili turnirske stolove za buyinove koje mu ti definiraš. Tvoje je jedino da te podatke poslije uvučeš u PokerTracker ili Holdemmanager i koristiš ih u traženju "ribica" prije nego sjedneš za stol. Idle Miner se vrlo lako dobije besplatno. Probna verzija traje 1000 promatranih ruku. Program možeš skinuti sa njihove internet stranice www.idleminer.com (http://www.idleminer.com/referer/BankoDean).

Sa ovim alatima tvoj će se prihod povećati.

rexach
11-19-2008, 03:43 PM
dobro a to su sve probne verzije, zar nema na torrentu negdje crackirano???

vlada85
11-20-2008, 10:59 AM
ja sam vise live igrac na keshu, pa vam mogu reci o tamosnjim ribicama...necete se uvek lepo provesti to je sigurno, pogotovo ako su pune para, oni placaju da vide 5 karata pa onda kombinuju sa svoje dve, svaki pokusaj blefa, teranja iz ruke samo je kontra produktivan jer se pot puni lovom sto je jos primamljivije. svaki rejz pre flopa deluje kao poslastica, na flopu nema nekog nadigravanja, ako si nuts, moras da izdrzis do kraja, ne zaljubljuj se u karte. "svake dve prave full" ces cesto cuti pogotovo na high stakes, jer su to u glavnom ljudi u dugovima pa se nadaju da ce bas ta ruka da im vrati vecinu dugova, iako cesto biva obrnuto, ali desi se da ih bas usere protiv vas. kako igrati protiv njih...pa, kao prvo da biste igrali protiv njih bez emocija br management, ne igraj van svojih mogucniosti, pravilo 3 buy in-a, ako puknes i 3ci buy in ustaj. sta raditi, pa procitajte sto vise knjiga i kad izgubite opet procitajte i garant ce vam biti jasno gde ste pogresili. ako je igra bas loose ali nije divlja, najbolje je odigrati dve tri jake ruke i dobro ih naplatiti. ako vas konstanto divljacki teraju pre flop i na flopu, morate se okrenuti statistici, jer ne mozes foldati stalno AA KK AK ili bilo koju drugu ruku. procenite kada ste jaci pre flopa i gurajte all in jer tako cete smanjiti svoje greske na minimum, ali za to vam je potrebno dobro pred znanje. bicete radosni kada vas placaju sa 10 6 samo zato sto su suted, ili sa "paklenim" 88 jer grme ili osecaju da je to ta ruka, ststistika je na vasoj strani, a ako nece danas ili sutra, doci ce kad tad i bicete zadovoljni i sretni jer se ispravan nacin razmisljanja i igranja mora isplatiti, a od nas zavisi samo da li smo procenili situaciju. inace svi live cash stolovi su u glavnom loose, pa se ne iznenadite hvatanju runner runner, fullova, flushova i straightova...dva para su ruka koju ni malo ne volim da igram all in na flopu, makar bio i izblefiran, obicno upecaju gutshot straight ili boju s kecom na riveru. cash se igra na 5 vidjenih karata to imajte u vidu, naucite svoje odds-e i nastavite da ucite.

rexach
11-20-2008, 12:24 PM
...dva para su ruka koju ni malo ne volim da igram all in na flopu, makar bio i izblefiran, obicno upecaju gutshot straight ili boju s kecom na riveru. cash se igra na 5 vidjenih karata to imajte u vidu, naucite svoje odds-e i nastavite da ucite.

smijesno mi je to kod riba sto ulove bilo sta na bordu i drze se toga ko pijani plota i tek kad vide bezizlaznu situaciju mooooozda bude fold!
ima jedan kod nas sto igra kucnu sa nama koji kaze ovo ni bill gates nebi platio al on svejedno plati :D

vlada85
11-20-2008, 10:35 PM
ma ima svakakvih situacija, npr ne mozes ga oterati s dva keca, dok on ima ko zna koje rage, a kad mu uradis najobicniji 3 bet, on se premislja i baci KJ KQ i ne veruje da je "naleteo".

a bilo mi jednom stvarno smesno...sb raise 5xbb svi se foldaju a jednome se slucajno okrene karta J herc te diler svima pokaze obe karte JQ u hercu i ovaj skoci "ko je to bacio?!" , kaze pa sa cime vi ljudi igrate u cudu, zbunjen i neveruje. i onda nas nekoliko popadasmo od smeha jer je bilo toliko smesno njegovo zaprepascenje.:)

SNGuru
11-21-2008, 11:58 AM
Nemojte koristiti krekirane programe. Oni će vam raditi samo do trenutka promjene softvera klijenta poker sobe u kojoj igrate.

Svi ovi programi mogu se dobiti besplatno uz ispunjavanje uvjeta autora programa, a koji su navedeni na njihovim internet stranicama.

avlatkov
11-21-2008, 02:06 PM
mislim da se texas holdem nađe u "free" verziji ;)

zecster
12-04-2008, 05:52 PM
to se meni dešava jako često on line...ribice skužiš odmah ali ima ih previše koji imaju sreće...pre previše...jebena je on line igra protiv takvih...

da,to je ono što ubija. Uvijek nađeš mušteriju, a nečesto i više njih, al se onda događa to da te prate ko idioti i čekaju runer runer boju ili gatšot skalu i nekog od nji uvijek posere.Đaba ti tris na flopu ako guraš all in i imaš 3-4 kolera. Nekog uvijek posere.

bonefletcher12
12-04-2008, 08:05 PM
fish se i prepoznaje po bankrollu... kad ti neko uleti na blindove 0.5/1 s 10-20$ .... :) njega dobijes s top pair handom

banetou
12-05-2008, 10:11 PM
Ma fisha prepoznam nakon pet odigranih ruku. Iz koje pozicije je napravio koju akciju s kojim kartama u kojoj fazi igre (ako se radi o sng što obično igram). Evo recimo baš sada frajer sa UTG-a raisa 2XBB (BB=60 chipova) ja sa middle callam (AJs u ruci) i flop dođe JJT. Frajer bet pot ja raise 3/4 pot frajer call. Turn K. Frajer bet 1/2 pot ja call. River Q (imam skalu do kralja)...frajer check...ja all-in i frajer call (ima me pokrivenog za nekih 300 čipova). Ja okrenem skalu, a frajer u ruci ima Q2...e ak' to nije ribetina...režite me di sam najtanji!

olinzg
12-09-2008, 12:10 PM
fish se i prepoznaje po bankrollu... kad ti neko uleti na blindove 0.5/1 s 10-20$ .... :) njega dobijes s top pair handom

ne nuzno. meni je specijalnost na ipoker softu ulazit u .25/.50 sobu sa 10 $, garantiram ti u roku sat vremena cu imat 40 $ i izlazim sa time. 4 od 6 puta uspijem 2 put popusim 10 $ ,tako da je isplativo, samo ako se drzim pravila koja si postavim u glavi. previse loose igram ako imam vise na stolu, ovak tajtam i igram samo dobre ruke i kad ih naucim na to prodje i nekoliko blefova. naravno sobe od 6 ljudi, i da se ne mijenjaju igraci cijelo vrijeme nego da je igra konstantna.

mile88
12-09-2008, 12:52 PM

kao što je olinzg rekao, nije istina ovo što si napisao. To je short stack strategija koja ako se dobro igra je dosta profitabilna. Na stol se ulazi sa 20X BB

Gorule-NoFoldpoker
01-17-2009, 02:44 AM
Kao pokretač ove teme, mislim da bi bilo u redu i reći kako napreduje moja cash igra.. :
Zahvaljujući vašim savjetima, prijedlozima i iskustvima, mogu reći da NISAM više riba! :)

Stvarno mi je pomogao svaki komentar koji ste napisali.. pročitao sam nešto literature, pratio igre bez da sam na stolu i tako, i sada napokon zarađujem na cashu!!

Što se promjenilo?
Tražio sam ribu, a u biti sam bio riba.. Igrao sam preagresivno sa osrednjim kartama, i skoro svaki put najeb.. :)
Što sam god zaradio na freerollovima, s tim sam i ulazio na stolove, i redovito gubio to, pa opet na početak.. onda sam odlučio strpiti se, skupiti više €, tako da me ne boli ako izgubim s čime sam ušao na stol(ogromno olakšanje u igri, puno sam slobodniji i koncentriraniji)
Strpljenje je ogromna vrlina! Nisam znao čekati karte.. Igrao sam s onim što mi je izgledalo ok..(znam da je smiješno:) ) Sad igram najviše 25% ruku..

Kad sam odredio ne ulaziti sa svim na stol, ulazio sam sa minimumom, i izlazio kad bi se poduplao, što je užasno teško, jer me treba potrefiti flop, jer su me uvijek pokušavali izbaciti sa raisom malo manjim od mog stacka,odma poslije flopa..
Sad sam malo samouvjereniji i ulazim na stolove sa pola maksimuma ili više, ovisno o tome koliko drugi imaju za stolom.

Prije nego sjednem za stol, promatram bar 5-10 ruku, pa procjenim jel mogu igrati tu i koliki mi treba stack.

I tek sad, kad sam te neke stvari usadio sebi u glavu, vidim koliko ima RIBA!!! :) Al ono totalnih idiota.. i svaki put kad im dignem lovu, promislim, nisan ni ja bia tako glup :)

Al stvarno male nijanse, neki sitni potez, prevelik raise ili očiti slow play, ili nešto takvo, koje tek sad vidim čine mi ogromnu razliku.. Trebalo je odigrati puno ruku i potrošiti puno živaca da bih mogao uočiti te nijanse, a vi svi ovdje ste mi pomogli da znam u kojem smjeru gledati..

Hvala svima, i nemojte prestati komentirati.. nadam se da će još nekome pomoći vaši savjeti odavde da isplivaju iz mora ribica i postanu pravi ribari!! :)

p.s. Upravo izlazim sa stola di san uša sa 2€ i izlazim sa 8.. :)

Malo po malo.. :)
Hvala!!

petar_kulis
01-17-2009, 08:41 PM
Nadam se da će i meni ovo možda pomoć... sad baš ad čitam ovo šta si napisao vidim sebe kao ovu ribu koju drugi promatraju da joj uzmu lovu :( Al možda i ja naučim jednom, ima nade :)

milangasa
01-26-2009, 06:20 AM
Pa stalno blefiraju i namecu igru uvek imaju nesto i kad imas ruku samo ga sacekaj na check neka sam dize i onda mu trazi sve.

Ali pazite se obratite paznju odakle su igraci i kako igraju jer su u dogovoru preko msn-a gledao sam kako to rade nije tesko provaliti igru kao ribica blefira stalno a ima ih vise i cekaju te

headbanger23
01-27-2009, 05:34 AM
Zato izbjegavaj stolove gdje je više igrača iz istih država.Naravno,ako ima više Amera za stolom primjera radi na FTP-u ili Starsima,teško je vjerovati da se baš poznaju,ali recimo dva-tri Rumunja,Tajvanca i slična bagra prevarantska,sasvim sigurno pobuđuju sumnju.Ako pažljivo pratiš,skužiš ih brzo.

tolecrom
01-31-2009, 05:36 PM
pocetnik ili fish je onaj koji cesto govori da je netko fish bez nekog posebnog razloga:)
nekako mise cini da pocetnici puno vise vicu fish kao glume dobre igrace..

Gorule-NoFoldpoker
01-31-2009, 07:14 PM
Bravo, tole! Vidiš, baš si to lijepo primjetio.. Mogu reć da sam vidio masu tih za stolovima, koji igraju svakojake karte, i onda kad spuše govore drugima da su fishevi.. :) To me u biti uvijek nasmiješi.. :)

fichozg1
01-31-2009, 10:41 PM
to govori hellmuth stalno haha lol

debeli_sef
02-01-2009, 09:01 AM
samo ribetina moze prepoznati ribetinu :p

DrCka
02-01-2009, 11:20 PM
samo ribetina moze prepoznati ribetinu :p

lol, i ako e vidiš ribu onda si ti riba. ima i riba koje jedu ribe...nije loše ni glumit koji put ribu, pa na monster dignit cash. je li ko tako probao i na koje ruke?

Ripper0903
02-08-2009, 11:10 AM
Nicely Said :)

ajkula555
02-08-2009, 01:59 PM
lol, i ako e vidiš ribu onda si ti riba. ima i riba koje jedu ribe...nije loše ni glumit koji put ribu, pa na monster dignit cash. je li ko tako probao i na koje ruke?

Baš sam htio napisat upute za glumu ribe i donka radi naplate dobrih ruku...
Obično igram shorthanded stol,igra je brža,više handova se igra i bolje mi leži...
Kad sjednem za stol,vidim kako tko igra od prilike,tko krade,tko igra sam najbolje ruke,itd... I onda uzmem plaćat jeftine potove sa late positiona,bilo koje dvije sjuted,bilo kojeg asa,konektori,ma bilo kakav obećavajući hand,redovno krast blindove sa buttona,i ak me fula/pogodi,betam,uglavnom agresiva (pošto sam jefino ušao,blefovi nisu skupi)... Uglavnom morate stvorit image donka/fisha koji blefa/ne zna kaj radi i nabit im feeling da vam moraju uzet pare pod svaku cijenu čim prije,jer bi to mogao netko drugi prije njih napravit. I kad dobijem hand svi misle,opet je na šrot handu,idem ga uzet...

Par handova od prije par dana...Nemam arhivirano,al znam kak je išlo...

0.1-0.2€ blinds...
Dobim AA utg,rejznem do 45 centi,lik iza mene plati,button digne do 1.15 ojra,blindovi se pobacaju,ja platim i lik iza mene plati.
Otvara se 434,2 srca,dignem do 3.75 eura,lik iza plati,button gura 9 i neš eura all in,ja platim i lik iza mene plati, Turn dolazi A koji nije srce,gurnem još 60-ak centi kaj mi je ostalo i lik iza me plati,river dolazi 8 nije ni bitan sjut...
Lik iza mene je imao 67 srce,button je imao QQ.

QQ sb. fold svi do mene,dignem na 80 centi,bb plati. Flop Q56 rain ja check bb check. Turn 8 off,ja raise 2 eura,lik se razmišlja full dugo i gurne mi all in još 4 i pol eura,platim ga i lik ima J4 off... :D

blackman21
02-17-2009, 01:44 PM
a i mene to stvarno zanima al malo sam igro pa ja mislim da ako imas dobre karte igraj ih ali znaju i ribice naletit na bezez karte a da im odgovaraju flop turn river....

R3dd3vil
02-21-2009, 12:12 AM

jest vala idu sa svakim kartama pa ih je po mom misljenju tesko procijenit neznas nikad sta imaju u ruci ...:S:confused::(

alkoholix
03-07-2009, 03:13 PM
Pa stalno blefiraju i namecu igru uvek imaju nesto i kad imas ruku samo ga sacekaj na check neka sam dize i onda mu trazi sve.:(

nula
03-27-2009, 09:32 PM
Bešte ribe ide mreža

http://tracking.solutioninfinity.com/engine.php